Doğru Gıdaları Tüketerek Corona Virüsü’nden Korunun

Doğru Gıdaları Tüketerek Corona Virüsü’nden Korunun

Hastalıklar ve virüsler insan sağlığını tehdit ederken, uzmanlar bağışıklık sistemini güçlendirmenin ve hastalıklarla baş etmenin en etkili yolunun haftada iki gün balık yemekten geçtiğini söylüyor. Tüm uzmanların her fırsatta balığın faydalarını anlattığını ancak ülkemizin üç tarafının denizlerle çevrili olmasına rağmen yeterli balık tüketiminin olmadığını söyleyen Kılıç Deniz İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıltan,  “Balık, en sağlıklı besinlerin başında geliyor. Biz de balığı en sağlıklı koşullarda ülkemiz için üretiyor ve hem ülkemizin sofralarına hem de dünya mutfaklarına sunuyoruz. Dünya Çin’den yayılan korona virüsü ile mücadele ederken, uzmanlar bağışıklık sisteminin güçlü olmasının temel korunma olduğunu belirtiyor. Balığın Omega 3 ve protein yönünden zengin yapısı ile bağışıklık sistemine katkısı yadsınamaz. O zaman haftada iki kez balık tüketerek hem bu virüs özelinde hem de genel olarak bünyemizi tehdit eden benzer hastalıklara karşılık bağışıklık sistemimizi güçlendirmek mümkün” dedi.

Kılıç Deniz İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıltan

Sağlıklı üretim temel prensip

Ulusal ve uluslararası gıda güvenliğinin kriterlerinde, ürün kalitesini her şeyin önünde tuttuklarını söyleyen Kızıltan, “Kılıç, yasal uygunluk, gıda güvenliği, hayvan refahına uygunluğu, çevresel ve sosyal kriterlere verdiği özenle dünyada en önemli sertifikalar arasında olan global gap ve asc belgelerine sahip. Siz sağlık için balık tüketmeye, biz ise o sağlıklı balıkları sofranıza getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin en önemli balık üreticisi olduklarını ifade eden Kızıltan, başta çipura, levrek ve alabalık ile ülkemizin hem sofralarına hem de ihracatına en önemli katkıyı yapmaya devam ettiklerini vurguladı. Levrek ve çipura’nın dışında kendi çiftliklerimizde özenle yetiştirdiğimiz alabalıkları hem taze ve donmuş şekilde, hem de füme olarak sunduklarını söyleyen Kızıltan, “Füme alabalık, eşsiz lezzetini meşe odunu dumanında tütsülenerek alır. Alabalıkların üzerindeki su miktarını azaltan tütsüleme işlemi, hem onları daha lezzetli hale getirir hem de saklama sürelerini uzatır” dedi.   

Paylaş:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir